Fenna Kremer – Wendy van Dijk

Wendy van Dijk

Lees hier alles over actrice Wendy van Dijk

Wendy van Dijk

Wendy van Dijk is geboren op 22 januari 1971 in Weesp. De grote doorbraak van Wendy van Dijk begon in het programma “Wie ben ik?” hier was ze de assistente van het populaire tv-programma. Na haar succes als assistente kreeg ze een contract aangeboden bij SBS 6. Hier begon Wendy van Dijk met het maken van verschillende programma’s als “Hart in Aktie”, “Over de Rooie” en “Shownieuws”. Naast presentatrice kreeg ze een aantal rollen aangeboden in films als “Science Fiction”, “Liever Verliefd” en “Alles is liefde”.

 

 

Presentatrice bij RTL.

In 2006 besluit ze over te stappen naar RTL Nederland waar ze nieuwe programma’s mag presenteren. Zo begon ze met de presentatie van de “X-factor” en later presenteerde ze samen met Martijn Krabbé ook Idols. In 2007 ging Wendy van Dijk terug naar haar roots met een soort “Hart in Actie” genaamd “Heel Holland Helpt”. Hierna ging ze samen met Martijn Krabbé weer aan de slag om X-factor te presenteren alleen dit keer als duo. Sinds 2013 is “Wie ben ik?” weer opnieuw op de buis verschenen. Alleen dit keer wordt het gepresenteerd door Wendy van Dijk. Ze presenteerde tevens het spraakmakende programma Obese waarin mannen en vrouwen met overgewicht intensieve begeleiding krijgen om af te vallen. Binnen een jaar tijd vallen ze zo een schrikbarend aantal kilo’s af om zo weer gezond te kunnen leven. Na de bekende talentenprogramma’s kreeg Wendy van Dijk de kans om The Voice of Holland liveshows te presenteren. Hierin ondersteund ze opnieuw Martijn Krabbé.

Typetjes

Naast presentatrice bij RTL voert ze als Ushi bij SBS 6 natuurlijk al jaren typetjes uit. Alleen veel bekende Nederlanders weten nu wel wie Ushi is. Dus besloot ze het programma Ushi & Dushi te maken. Hierin gaat Wendy van Dijk verkleed als de Antilliaanse weervrouw Dushi.