Evert Numan – Thijs Römer

Lees hier meer over Thijs Römer en zijn rol in Moordvrouw.

Thijs Römer

Thijs Römer is op 26 juli 1978 in Amsterdam geboren en komt uit een echte acteursfamilie. Hij is de kleinzoon van de bekende acteur Piet Römer die o.a. bekend werd met zijn rol in Baantjer. Net als zijn opa begon hij zijn carrière in het theater. In 1999 kreeg hij zijn eerste rol in De Zeven Deugden – Doolhof en Orestes. In 2002 begon hij samen met Michel Slysmans een theatergroep genaamd Anette Speelt. Met deze groep zetten hij meerdere theaterproducties neer waaronder “De Perzen” en “Lucifer”.

 

 

Thijs Römer op televisie.

In 2002 kreeg hij voor het eerst een rol te pakken in de tv-serie Najib en Julia van Theo van Gogh. Theo van Gogh was een echte liefhebber van de acteerprestaties van Thijs Römer. Zo mocht hij spelen in de films: Cool, 06/05 en Ter Ziele van de bekende regisseur. Voor de rol 06/05 ontving hij een Gouden Kalf als beste acteur. Verder speelde hij als tv-acteur in diverse rollen in “Hartslag”, “Gijpstra en de Gier” en “Meiden van de Wit”. Sinds 2012 speelt Thijs Römer naast Wendy van Dijk een vaste rol als politieagent in de tv-serie “Moordvrouw”. De succesvolle serie is vaste prik in het tv-seizoen geworden door de hoge aantal kijkcijfers. Vanaf november 2014 speelt de acteur ook in de RTL 4 tv-serie “Nieuwe Buren” hij speelt hierin samen met zijn vrouw Katja Schuurman.

Thijs Römer in de filmwereld.

Naast tv-series heeft Thijs Römer verschillende films op zijn naam staan. Naast de films van Theo van Gogh speelde hij in een Engelstalige film genaamd “Blind Date”. Verder speelde hij in “Alles is familie”, “Razend”, “Dik Trom” en “Daglicht”. Voor zijn rol in “Alles is familie” ontving hij in 2013 een Rembrandt als beste acteur van Nederland. Tussendoor is Thijs Römer soms ook nog in het theater te vinden zo speelde hij in 2013 en 2014 in “The Normal Heart” een aangrijpend toneelstuk uit New York.